Weven en Delen

energetische tendensen nieuwe wereld Jun 05, 2024

Afgelopen zaterdag heb ik een studiedag bijgewoond van de C.G. Jung bibliotheek in Hilversum.

Lezen, leren, luisteren naar een inspirerende presentatie… het is een noodzakelijk onderdeel in mijn leven. Niet vanuit het idee dat ik anders iets mis. Maar vanuit het idee dat je geboren wordt om een leven lang te leren.

Lezen, leren, luisteren is voor mij net zo noodzakelijk als water drinken en goed slapen.

Het is voeding voor mijn ziel, voor mijn psyche. Voeding die ook altijd weer aanzet tot groei en ontwikkeling. Tot het verkrijgen van (nieuwe) inzichten of het herschikken van al eerder opgedane kennis. Het voelt een beetje alsof ik als een weefster verbindingen aan het weven ben tussen het nieuwe en het oude. Tussen ervaringen en inzichten. Tussen inspiratie en uitdagingen. Tussen anderen en mijzelf.

Het loopt als een rode draad door mijn leven heen.

Een knoopje hier, een knoopje daar. Soms een kluwen en warboel die ontward en ontknoopt moet worden. Soms een prachtige loper van verbindingen die me van hier naar ergens brengt.

Zo ook zaterdag.

Het thema was ‘De reis van de Held’, naar het boek van Joseph Campbell ‘De Held met de duizend gezichten’. Een fascinerend boek dat de mythische rode draad ontward van de ontwikkelingen en uitdagingen die je in je leven tegen komt.

“De heldenreis laat zien dat alle gebeurtenissen in iedere fase van het verhaal de hoofdpersoon een specifieke richting opsturen.

Niets is voor niets. De ontmoetingen, de oproepen, de aansporingen, de wendingen sturen de held voorwaarts. Onverwachte gebeurtenissen zorgen voor complicaties, gevaar, strijd, maar de crisis brengt precies de oplossing voort. Aan het einde is de held opgewassen tegen de bijzondere taak die hij of zij moet vervullen op het wereldtoneel. En dan is hij weer een stukje dichter bij zichzelf gekomen.” - Mieke Bouma

In de afgelopen jaren heb ik veel geschreven.

Erg veel. Momenteel zijn we, of beter gezegd is Wenske, druk doende om de oude WordPress blog site te ontmantelen. Langzaamaan gaan we alles overzetten naar de nieuwe blog pagina op mijn eigen website. Al doende kom je dan weer buitengewoon interessante stukken tegen die nog steeds, of weer, actueel zijn.

Een er van gaat over ‘goed’ en ‘juist’.

Het triggerde iets. Er werden weer even draadjes aan elkaar geknoopt en inzichten met elkaar verbonden. ‘Toevallig’ kwam in het gesprek met Owen de Ridder van TCM-Lover in de nieuwe podcast die we opnamen, het ook ter sprake. De thematiek van ‘goed’ en ‘juist’. Een rode draad werd zichtbaar…

Die rode draad vormt zich nu tot een Masterclass!

De titel: ‘Jouw intuïtie en externe bronnen van kennis’. Deze Masterclass wordt gratis aangeboden aan de leden van de Kenniscollectie. Het is een Masterclass die niet alleen in gaat op de thematiek van ‘goed’ en ‘juist’, maar ook op de reis die je maakt als je op weg bent naar het ontdekken wat het verschil is tussen die twee.

Ik knoop en weef.

Ik deel, in die Masterclass, een uur lang mijn inzichten over vertrouwen in je intuïtie, het ‘juiste’ versus het ‘goede’ en het raadplegen van externe bronnen met eerbied voor je eigen wijsheid. Ik deel, kortom, wat ik geweven heb en deel die loper van verbindingen graag met je! Mis het niet!

ONTDEK DE KENNISCOLLECTIE - Het lidmaatschap wat helpt je te herinneren wat je al weet.
Terug naar overzicht