Goed en Juist

energetische tendensen nieuwe wereld Jun 12, 2024

Goed en Juist en de Rode Draad die ze samen weven.

Ik had het er vorige week al over en wil graag nog even op het thema ‘goed’ versus ‘juist’ doorgaan. Voornamelijk omdat deze tijd je voortdurend uitdaagt om voor jezelf het verschil te onderzoeken tussen ‘goed’ en ‘juist’ ook al wordt het niet als zo simpel gepresenteerd als ik nu schrijf. Bovendien vraagt dit proces van onderzoeken van je om je te realiseren welk effect beide woorden teweeg brengen in het proces van keuzes maken en welke consequenties ze daarmee voor je hebben.

Het houd me al veel langer bezig, dat ‘goed’ en ‘juist’.

Vorige week werd het weer getriggerd. Er werden weer even draadjes aan elkaar geknoopt en inzichten met elkaar verbonden. ‘Toevallig’ kwam in het gesprek met Owen de Ridder van TCM-Lover in de nieuwe podcast die we opnamen, het ook ter sprake. De thematiek van ‘goed’ en ‘juist’. Een rode draad werd zichtbaar…

Deze podcast staat nu online!

Hij is via deze link te beluisteren: https://bit.ly/Podcast_Nina_Elshof Deel hem alsjeblieft en weef zo mee aan het verbindend weefsel dat de gepolariseerde wereld zo nodig heeft.

Rode draden vormen trouwens ook een rode draad in mijn leven. :-)

Ze komen tot uitdrukking in wat ik schrijf in het wekelijkse Energetische Week Bericht waarin ik graag verbanden leg tussen de zichtbare en onzichtbare werkelijkheid. Met andere woorden ik verbind daarin graag de kosmische, energetische processen aan hoe dat in de praktijk van het dagelijkse leven vorm aanneemt.

Ze komen tot uitdrukking in mijn Nine Star Ki werk.

Tijdens een consult bijvoorbeeld, maak ik de rode draad van je leven zichtbaar en ontwar waar deze in de knoop is geraakt. Met andere woorden, tijdens een consult wordt ontward waar je met jezelf in de knoop bent gekomen.

En dan is er nu dan die rode draad die zich tot een Masterclass vormt!

De titel: Jouw intuïtie en externe bronnen van kennis. Deze Masterclass wordt gratis aangeboden aan de leden van de Kenniscollectie. Het is een Masterclass die niet alleen in gaat op de thematiek van ‘goed’ en ‘juist’, maar ook op de reis die je maakt als je op weg bent naar het ontdekken wat het verschil is tussen die twee.

Deze Masterclass gaat over vertrouwen in je intuïtie.

Ik ga het hebben over het ‘juiste’ versus het ‘goede’. En hoe je externe bronnen raadpleegt met eerbied voor je eigen wijsheid. Dit laatste is nog niet zo eenvoudig omdat menigeen vervalt in het achterwege laten van de ‘goede’ versus de ‘juiste’ toetsing waar het die externe bronnen betreft.

Ik knoop en weef.

En zo doet iedereen dat eigenlijk in het leven. De een wat meer bewust dan de ander. En altijd weer is er het ‘goede’ en het ‘juiste’ die tot een samenspel komen waarin zich de feitelijke dynamiek van je leven laat zien. Ze hebben namelijk een soort haat-liefde verhouding met elkaar. Daar waar de een iets feitelijks beschrijft. Beschrijft de ander iets betrekkelijks. Absoluut versus relatief dus. Als je ze goed gebruikt weven ze samen een vangnet dat je draagt. Als ze tegen je werken, weven ze een web van leugens waarin je jezelf gevangen houdt.

ONTDEK DE KENNISCOLLECTIE - Het lidmaatschap wat helpt je te herinneren wat je al weet.
Terug naar overzicht