Ik heb je Hulp nodig!

nieuwe wereld Jul 03, 2024
Ik herhaal nog maar eens wat ik vorige week in het Energetisch Week Bericht schreef:

Het is fantastisch hoe dingen soms samenkomen en betekenis creëren zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen.
Het blijft maar doorgaan: kwartjes die vallen, puzzelstukjes die op de juiste plek terechtkomen, telefoongesprekken met dierbaren die hun inzichten met je delen en dromen die precies dat verklaren waar je hoofdbrekens over had. En toch heb ik je hulp nodig.

Wat ik hierboven beschrijf is het resultaat van een zeer intensief transitie proces dat ik zelf, in januari 2023, in gang heb gezet.

Ooit, lang geleden (het lijkt wel een eeuwigheid) belandde ik op een van mijn reizen door Egypte in de ondergrondse kamer van de grote piramide. Ik was er niet alleen, maar het voelde wel zo. Het is een ruimte waarvan gezegd wordt dat je ergste angsten er zich manifesteren. Pikdonker is het er. En voelbaar bezwaard met het geschatte gewicht van 6,3 miljard kilo piramide boven je hoofd. Dat voel je echt!

Die angsten werden inderdaad manifest!

Ineens was ik omringt door honderden, misschien wel duizenden schorpioenen. Ik hoorde het kenmerkende geluid van hun scharen en pantsers, een soort getikkel. Ze kropen naderbij en ik stond letterlijk doodsangsten uit! Totdat ik, als in een tijdmachine, terugging in de tijd en mezelf in een put zag zitten omringt door schorpioenen. Een put waar ik in was gegooid als straf voor teveel eigenzinnige alwetendheid vermoed ik. Of gewoon, omdat ik mijn mening had gegeven of niet deed wat me was opgedragen.

Instant besefte ik dat ik niet bang was voor die schorpioenen, maar voor het lot dat wacht als je kennis deelt die gevaarlijk is voor de gevestigde orde.

Of als je dus je mond open doet en je mening geeft. Of als je je buiten de paden van de heersende normen en waarden set begeeft. Menigeen zal het herkennen.

Maar daar, diep onder de grond onder die piramide, ontwapende dat inzicht het angstbeeld en verdwenen de schorpioenen als sneeuw voor de zon!

Dat maakte ruimte voor een nieuwe ervaring: ineens stond Thoth voor mijn neus. Groot, statig, majestueus en indrukwekkend. En hij sprak me toe, nam mijn handen een voor een in zijn handen en raakte de chakra’s in mijn handpalmen aan. Hij wijdde me in. Gaf een boodschap mee aan elk chakra. Het beeld was indrukwekkend en adembenemend.

Nadien heb ik jaren rondgelopen met opgeheven handpalmen en de grote vraag wat ik toch met die boodschap aan moest.

Het antwoord kwam na tien jaar toen ik weer eens terug was in Egypte. Een stem tetterde in mijn oor: leg je handen op elkaar! Zo simpel was het! De boodschap werd duidelijk: ‘healing wisdom’ is wat ik de wereld te bieden heb, naast nog wat andere dingen.

Die ervaring in Egypte heeft me op het pad van Feng Shui en Nine Star Ki gezet.

Die kennis ben ik gaan delen, zoals de aanwijzing ondermeer was. En nu, na bijna dertig jaar, is het tijd om een volgende laag van die oorspronkelijk boodschap aan te boren en uit te werken. Dat is waarom ik vorig jaar besloten heb om te stoppen met de opleiding en ruimte te maken voor die nieuwe laag.

Onlangs was ik bij een workshop van Ellen van Vliet met als titel ‘De Ziel van de Zaak’.

En daar was Thoth ook weer. Dit keer in een opstelling, maar de boodschap van toen werd nog weer even dunnetjes overgedaan en in herinnering gebracht. Wat de opstelling zichtbaar maakte en veranderde, was dat er nog iemand een beetje in de weg stond van de volgende stappen die ik wil zetten. Een beetje zoals die schorpioenen, alleen was het dit keer positiever maar niettemin toch blokkerend.

En nu ligt dat pad daar, te wachten op mijn stappen.

Tegelijkertijd zorgt dat zeer intensieve transitie proces ervoor dat er veel wegvalt wat eerst onderdeel uitmaakte van mijn status en identiteit. Een mooi huis achtergelaten. Een opleiding en het bijbehorende docentschap in een bepaald vorm achtergelaten. En daarmee veel veiligheden en zekerheden losgelaten. Het vertrouwen dat er zich nieuwe werkvormen gaan aandienen is groot. Ze dienen zich ook al aan!

Over twee weken ben ik jarig.

Dan word ik 63. Dan eindigt mijn zevende negental en begin ik aan een nieuwe cyclus van negen jaar. Meer dan zomaar een verjaardag. In de vijf grote fases in het leven, is deze fase gekoppeld aan het element metaal. Feitelijk bestaat elke fase uit twee periodes van negen jaar; eerst een yinne, dan een yange periode. Voor mij breekt nu dus een yange periode van negen jaar aan. Die negen yinne metaal jaren begonnen met mijn verhuizing naar Zutphen en met scheiden, loslaten, achterlaten en scherpe keuzes maken. De negen yange metaal jaren die nu voor me liggen zouden zomaar veel leuker kunnen worden! In ieder geval spiritueler. Het voelt significant.

Maar voor nu is het nog even retespannend!

Daarom heb ik je hulp nodig. En als je me een beetje kent, weet je dat ik dat niet vaak doe! Tijdens het laatste weekend van juli vindt het jaarlijkse Glastonbury Symposium plaats waar ik, vanaf de start, bijna jaarlijks bij aanwezig ben geweest. Het is voor mij een bron van inspiratie die, lang nadat ik weer terug ben, voor voeding van mijn werk zorgt. Het is ook een bron van contacten leggen, nieuwe kennis opdoen en me herverbinden met een ‘tribe of likeminded people’ die me er aan herinneren dat ik niet de enige ben die ooit in een put met schorpioenen gegooid is. Het ticket heb ik al in bezit.

Maar nu moet ik er nog zien te komen.

Maar mijn reserves zijn op. De bodem van mijn transitiepotje is bereikt.

En ik heb je hulp nodig om daar te komen!

Hoe?

Je mag me sponsoren als wederdienst voor alles wat ik gratis weggeef, of me een cadeautje geven voor mijn verjaardag over twee weken: NL36TRIO 0198543646
Je kunt een Nine Star Ki consult boeken voor jezelf of een dierbare.
Je kunt lid worden van de Kenniscollectie zodat je maandelijks mee kunt doen aan de Volle Maan meditaties, toegang krijgt tot een enorme hoeveelheid kennis, gratis Masterclasses kunt bijwonen en je kunt laten inspireren met alles wat er verder zo in me opkomt en deelbare waarde heeft.
Je kunt een Verhelderingsconsult boeken om antwoord te krijgen op de meest prangende vraag van dit moment.
Of je besteed een deel van je vakantiegeld in de Energetische Huishoudwinkel.

Mijn dank is nu al groot!

 

ONTDEK DE KENNISCOLLECTIE - Het lidmaatschap wat helpt je te herinneren wat je al weet.
Terug naar overzicht