Is jouw Sjamaan al geboren?

energetische tendensen nieuwe wereld Oct 09, 2024
Het woord C*rona was nog niet gevallen.

De onschuld bestond nog, evenals de naïviteit. Onze wereldleiders hadden beslist het beste met ons voor. Dachten we nog. Ik presenteerde de Nine Star Ki tendensen van 2020 en presenteerde de verwachting dat de grenzen dicht zouden gaan, dat er handelsbeperkingen opgelegd zouden worden en dat we massaal thuis zouden komen te zitten.

Het groeiende ongeloof was van de gezichten van het publiek af te lezen.

Langzaam werd de ontvankelijkheid voor mijn presentatie vervangen door scepsis. Bij menigeen zag een spreekwoordelijk deurtje dichtgaan of een rolluik langzaam naar beneden zakken.

Inmiddels weten we beter.

Inmiddels is de onschuld vermoord en de naïviteit met een knal opgegaan in een roze wolk van desillusie.

In 2020 werd dit proces in gang gezet vanuit een grote kosmische sturing.

Deze kosmische invloed toonde zich in het Nine Star Ki profiel van 2020, dat geplaatst binnen een 81-jarige cyclus en daarbinnen weer in een 9-jarige cyclus, het volgende profiel opleverde: 9-2-7 oftewel 9-vuur, 2-aarde, 7-metaal. Dit profiel kan beschouwd worden als een ‘man-on-a-mission’ profiel, maar dan van kosmische proporties.

Dit profiel heeft zich eerder voorgedaan.

Voor het laatst was dat in de 12e eeuw. Het zette een ingrijpend proces van heroriëntatie in gang, dat eindigde in een pestepidemie. Toen werd deze heroriëntatie gekenmerkt door een herpositionering van het belang en de positie van de aarde in het zonnestelsel. Van een geocentrisch model waarin we dachten dat de zon om de aarde draaide, gingen we naar een heliocentrisch model waarin de zon juist centraal staat en de aarde om hem heen draait.

In 2020 kwam opnieuw een proces van heroriëntatie op gang.

Nu niet gericht op de plek van de aarde in de kosmos, maar van de mens in de kosmos. Wie zijn wij in kosmische zin? Wie en wat zijn wij nog meer voorbij de grenzen van het fysieke en materiële? In 2020 ontstonden de energetische voorwaarden waaronder het mogelijk werd dat de kosmos ons een schop onder de kont gaf om nu eindelijk eens spiritueel volwassen te worden. En, zoals je wellicht weet, om je te ontwikkelen is er een crisis nodig. Nou, die kwam!

Als je wilt kun je de Nine Star Ki tendensen voor 2020 integraal nog teruglezen in de Kenniscollectie.

Nu zijn we bijna vijf jaar verder.

En zijn er, als het goed is, dit jaar de eerste tekenen zichtbaar geworden van een nieuwe ontwikkeling in je leven. Een waarin er stappen zijn gezet om, bijvoorbeeld met hulp van Feng Shui, je omgeving te genezen en te helen. Stappen wellicht waarin je als een sjamaan tussen en met twee werelden hebt gewerkt: de boven- en onderwereld, de binnen- en buitenwereld. Stappen waarin je, door het werken aan je eigen huis en, met hulp van Nine Star Ki, aan je eigen leven, gewerkt hebt aan je eigen processen en zuiverheid.

Het is dit werk waarmee je bijdraagt aan de heling van het totaal!

Het ‘bestrijden’ van het ‘kwaad' buiten je bevestigt namelijk enkel de aanwezigheid van dit ‘kwaad’ als een reflectie van je eigen innerlijke duisternis. Met andere woorden, dat er dingen gebeuren om ons heen die niet ok zijn, hoef ik niet uit te leggen. Maar juist de kosmische processen die op de achtergrond spelen, wijzen erop dat het werk dat nog verzet moet worden, niet erop gericht moet zijn om de boel OM je heen op orde te brengen. Maar om deze zaken waar te nemen en te onderzoeken op wat ze vertellen over wat er IN je nog geheeld en gezuiverd kan worden.

Een sjamaan neemt ziekte op in zijn eigen lichaam.

Hij kijkt waar het aanhaakt en heelt dat. Informatie met betrekking tot het helen wordt teruggegeven aan het collectief zodat ook anderen hun voordeel ermee kunnen doen. Begin 2020, tijdens die presentatie van de Nine Star Ki tendensen, gaf ik aan dat het archetype van de sjamaan nodig is die, als een soort vroedvrouw, het proces begeleidt van een nieuwe geboorte van ons als mensen, van de mensheid. En van jezelf. Dit is een rol die iedereen de afgelopen vijf jaar heeft kunnen activeren en invullen.

Nu naderen we het einde van het ‘geboorte 3-hout jaar’ van 2024.

In het laatste kwartaal wil zich, en zal zich ook, datgene aan je opdringen dat nog niet is opgepakt, uitgewerkt of geactiveerd. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan. De energetische tendensen van de komende maanden, die ik in de Kenniscollectie uitgebreid beschrijf aan de hand van de Nieuwe Maan en de Volle Maan cycli, laten zien dat het er nu om spant.

Grote vraag is dan ook: is jouw sjamaan al geboren?

Niet? Vraag je dan dringend af wat er nodig is om dat alsnog tot stand te brengen. En voor de duidelijkheid: ik gebruik hier het woord ‘sjamaan’ als metafoor voor de mens die in staat is als kosmisch wezen aanwezig te zijn in het fysieke leven op aarde. De mens die met zijn voeten in en op de aarde staat, en tegelijkertijd met zijn bewustzijn buiten het aardse bereik verbinding heeft met de kosmische onmetelijkheid. Niet het een of het ander, maar beide tegelijk. Als een jongleur die meester is over de ballen die omhoog gegooid worden en over die, die naar beneden komen, zonder ze te laten vallen

 

ONTDEK DE KENNISCOLLECTIE - Het lidmaatschap wat helpt je te herinneren wat je al weet.
Terug naar overzicht