Maan Licht, Yin Licht

energetische tendensen Aug 21, 2024
Het Energetisch Week Bericht van drie weken geleden besloot ik met:

“Energie danst als een wervelende vortex door je leven heen en brengt je in beweging. En dat kan dus ook behoorlijk wat verwarring teweeg brengen in dat lichaam. Verwarring over wat vrouwelijk is, wat het archetypisch vrouwelijke is en hoe je je daartoe te verhouden hebt. Vooral als je je realiseert dat juist deze yinne energie zo lang al van je is weggehouden of in een gecorrumpeerde vorm aan je is getoond.  

Ik ga hier graag in een volgend Energetisch Week Bericht nader op door. Er valt nog veel over te zeggen namelijk. Voor nu is het goed om eens te kijken wat er twaalf jaar geleden in je leven is gebeurd. Hoe je op dat moment in het leven stond en er mee omging. En met welke gedachtes of intentie je dat moment van 21 december 2012 ervaren hebt.”

 

En vorige week had ik het over het element 9-vuur dat zo’n belangrijke rol speelt in het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van 19 augustus. 

Het was te merken… een supermaan was het. Dichtbij de aarde stond ze haar stralende zelf te zijn. Vurig van verlangen bijna om toch vooral te laten zien dat de maan als vertegenwoordiger van het archetypisch vrouwelijke, wel degelijk iets in de melk te brokkelen heeft. Veel zelfs. Het element 9-vuur zette de maan even vol in de spotlight. En niet voor niets!

 

Zij laat ons namelijk iets zien, die maan.

Ze leeft ons iets heel belangrijks voor waar ik het vorig week ook al over had. Het heeft betrekking op het je niet langer afstemmen op zaken met een lage intentie die de kwaliteit van jouw licht en liefde naar beneden kunnen halen. De maan reflecteert het licht van de zon. Ze identificeert zich echter niet met de zon: ze wordt de zon niet! Ze toont ons enkel haar Maan Licht. Yin Licht. Licht dat verlicht maar niet verblindt.

Ten aanzien van alle spelletjes die op dit moment gespeeld worden is het van belang je er niet mee te identificeren.

Ja, je neemt ze waar, je ziet en reflecteert ze. Maar je wordt ze niet. Daarmee neem je als vanzelf de positie in van de waarnemer. Dat betekent niet dat je een koude afstandelijkheid moet aanleren. Het betekent enkel dat je in staat bent om niet weg te kijken en om tegelijkertijd niet ‘besmet’ te worden door wat je ziet. Zoals de maan; ze reflecteert zijn licht maar blijft tegelijkertijd gevrijwaard van de chaotische dynamiek die zo kenmerkend is voor de zon en die haar stille rust zou kunnen verstoren. 

Die maan doet dat dus heel anders dan de aarde.

De aarde kan, door haar voortdurende interactie met de zon, zich niet aan zijn invloed onttrekken waardoor haar hele energie systeem voortdurend door die zon overhoop gegooid wordt. En wij mensen dus ook. Het is de maan die rust en verstilling brengt. Die je weer bij jezelf brengt. Die helpt te relativeren. Dat is wat het archetypisch vrouwelijke, waar de maan symbool voor staat, je kan bieden. En juist van die archetypisch vrouwelijke kwaliteiten worden we meer en meer vervreemd. Waardoor de wereld yanger en yanger, chaotischer en chaotischer wordt. 

Tenzij je stopt met het je identificeren met wat wordt voorgespiegeld (yang, vuur: dat is ook het element van de beelden en illusie) en in rust en stilte gaat reflecteren (yin, zoals de maan) op wat er in je aan kwaliteiten aanwezig is. 

Waarom deze analogie?

Omdat het ver-yinnen van jezelf automatisch tot gevolg heeft dat je meer vortex energie* in jezelf tot ontwikkeling brengt. Met andere woorden: in plaats van dat je je energie weggeeft, bouw je innerlijk een krachtiger kern van energie op die beter bestand is tegen verstoringen van buitenaf. Je lampje, dat hopelijk inmiddels is gaan branden, wordt niet langer gedoofd maar kan volop jezelf, je leven en je levenspad verlichten. 

*Lees voor meer uitleg hierover vooral ook het Energetisch Week Bericht van 31 juli jl. ‘Vortex en Cycli’ terug. 

Overigens;

Het Volle Maan artikel inclusief de opname van de Volle Maan meditatie, vind je in de Kenniscollectie. Ben je lid, dan lees je het hier. 

Nieuwsgierig, maar nog geen lid? Daar kun je met deze link verandering in brengen. Als lid van de Kenniscollectie krijg je gratis toegang tot de online Volle Maan meditaties en veel meer moois!

 

 

 

 

https://www.ninaelshof.com/products/kenniscollectie/categories/2154735500/posts/2180322388 

 

https://bit.ly/Kenniscollectie

ONTDEK DE KENNISCOLLECTIE - Het lidmaatschap wat helpt je te herinneren wat je al weet.
Terug naar overzicht