Mens zijn in Verbinding

bewust leven Aug 28, 2024
In een wonderlijke maar gestage, niet aflatende stroom blijven ze voorbijkomen: mensen uit mijn verleden.

Soms heb ik wel een beetje het gevoel dat het een soort defilé is geworden en mensen als een eerbetoon langskomen.
Ach ja, soms heb je wel eens van dat soort gedachten en gevoelens. :-) Waarderen doe ik het echter zeker! Het maakt me ook extra bewust van wat ik allemaal al gedaan en neergezet heb in mijn leven. Als ik dat zo op een rijtje zet word ik er in retrospectie nog moe van.

Gelijktijdig maakt het weer eens duidelijk dat je als mens bestaat bij de gratie van verbindingen.

Juist dat is wat dit jaar energetisch wordt benadrukt. 2024 Is het jaar waarin het element 3-hout een energetisch stempel op het jaar drukt. 3-Hout is bij uitstek het element dat gaat over verbindingen. Het levensthema ‘familie’, dat bij dit element thuishoort, brengt dat eveneens tot uitdrukking.

Een familie groeit, krimpt, beweegt zich in allerlei richtingen, verandert, past zich aan en overleeft. Of niet.

Binnen al die bewegingen is er altijd sprake van enige vorm van verbinding tussen mensen. Noem het een bloedlijn, een rood draadje, zielsverwantschap of vriendschap… Iets bindt je aan de mensen die er toe doen in je leven, tot zelfs voorbij dit levende leven.

Wie zou je zijn zonder verbinding met andere mensen?

Hoe zou het zijn als je je als een soort van astronaut in het psychisch en emotioneel luchtledige zou bevinden zonder mensen waar je je lekker aan kunt irriteren, mee kunt lachen en huilen, of waar je compassie voor kunt voelen? Wat blijft er van je over als alle contact met andere mensen verbroken wordt en je enkel nog in verbinding bent met een artificiële chatbot die exact op jou afgestemde antwoorden en oplossingen geeft?

Juist! Je ontwikkelt en evolueert niet meer!

Er is dan sprake van totale afwezigheid van triggers die je stimuleren om iets te leren of af te leren. Triggers die je uitnodigen om iets van jezelf te zien dat je in je eentje niet kunt of wilt zien. Door die triggers worden letterlijk meer stukjes van jezelf zichtbaar.

Dat is het fantastische, lichtgevende proces van dit moment.

De downside is echter dat dat ook eerst voor chaos en onzekerheid zorgt. Als je meer zicht krijgt op jezelf. Als er meer stukjes van jezelf zichtbaar worden en in het licht komen te staan, blijft er steeds minder donker over waarin zich dingen kunnen verstoppen die je niet leuk vindt, die je niet geïntegreerd hebt, of die je gewoon nog niet hebt leren kennen. Wat betekent dat dat wat zich niet langer kan verstoppen, ronddwaalt op zoek naar een bestemming en daarmee voor onrust zorgt.

 
Hoe lichter het in en om je heen wordt, hoe minder donker er overblijft dat dat wat onwenselijk is kan verhullen. 

Dat is waarom er zoveel s**t aan de oppervlakte komt momenteel. Fantastisch goed nieuws! Alle verborgen agenda’s worden getoond. Alle duistere machinaties van de macht worden blootgelegd. En dat kan echt alleen maar gebeuren doordat er een waanzinnige toename is van lichtkracht. De zon en maan helpen je daarbij van alle kanten!

Dus adem licht in en donker uit.

Laat de onrust de onrust zijn en laat deze oplossen in het licht van liefde en compassie. En laat het drama van een ander, het drama van de ander zijn. Ondanks dat je kunt waarnemen dat iemand zo’n drama keer op keer maar blijft herhalen. Heb compassie en laat jouw kernkracht z’n werk voor jou blijven doen. Als voorbeeld misschien voor die ander. Ook daarin heb je een keuze. Want verbinding met anderen hoeft niet te betekenen dat jouw energie weglekt in de bodemloze put van iemand die niet bereid is de donkere stukken van zichzelf in het licht te zetten.

 

ONTDEK DE KENNISCOLLECTIE - Het lidmaatschap wat helpt je te herinneren wat je al weet.
Terug naar overzicht