Stay cool, maak soep en deel je brood

energetische tendensen Sep 18, 2024
Het je kunnen verbinden met iets (een culturele of spirituele waarde) of iemand helpt bij de vorming van identiteit. 

Bovendien draagt een hechtere verbinding met andere mensen bij aan het wijken van verwarring en verdeeldheid. Dat schreef ik voor het Volle Maan bericht van deze maand.

Tegelijkertijd is het precies dat wat er volop gezaaid wordt: verwarring en verdeeldheid.

Het past in het proces van de ontworteling van culturele waarden en het ontkennen van de waarde van (familie)-verbindingen. Zonder dat voel je je sneller ontheemd en onthecht. Dat is weer een proces wat leidt tot de ontwikkeling van ontheemde en onthechte mensen. En hoe ontheemder en onthechter iemand zich voelt, hoe gestresster en defensiever iemand zal zijn omdat het aan je dan aan een krachtige identiteit ontbreekt. Waardoor je vervolgens makkelijker gemanipuleerd, lees: iets voorgespiegeld, kunt worden.

De bewijzen dat politici ons tijdens de C-crisis hebben voorgelogen, stapelen zich op.

Ondertussen laat Omtzigt zijn ware gezicht zien. Evenals de nog grote onbekende die in staat is om op afstand, en simultaan, 2759 mini-bommetjes (de lithium batterijen van pagers) met 1 code te laten ontploffen.

Mijn oude iPhone heeft ook een lithium batterij.

En kan boodschappen ontvangen, net als een pager. Nog een reden om de wereld van de schermpjes met wat meer terughoudendheid te benaderen. (En dit Energetisch Week Bericht rechtstreeks in je mailbox te ontvangen.)

Een hulpmiddel om je te verbinden met anderen is daarmee nu officieel uitgeroepen tot wapen.

Het werpt je terug op hele traditionele manieren om je weer te verbinden met anderen en vooral met gelijkgestemden. Gewoon zondags weer op bezoek bij de familie. Samen een pan soep eten, een kaartje leggen, de waterstanden en de voetbal uitslagen doornemen, je ergeren aan oom zus of tante zo, de verhalen delen waarmee je het geleefde leven levend houdt en weer naar huis in de wetenschap dat je niet alleen bent. Dat je verwanten hebt. Vrienden om mee te discussiëren. Familie om je aan te ergeren. Geliefden om je aan te laven. Mensen die je je herinneren aan je identiteit, aan wie je bent en wat je waardes zijn. Aan wat je nodig hebt om mens te zijn en te blijven in een ontmenselijkende wereld.

Dus, stay cool, maak soep en deel je brood met hen die je liefhebt.

Zodat jij je blijft herinneren wat er echt toe doet en je in de kleine dagelijkse dingen, de magie kunt herkennen die het leven zo bijzonder en de moeite waard maakt. Die kleine dingen die jou zo bijzonder en de moeite waard maken!

Daarmee maak je het verschil.

Door eerlijk, authentiek, oprecht en kwetsbaar jezelf te zijn in een wereld die door een weergaloze, chaotische transitie gaat en zonder spirituele menselijkheid gedoemd is naar de haaien te gaan.

Het is altijd het donkerst vlak voor de dageraad!

ONTDEK DE KENNISCOLLECTIE - Het lidmaatschap wat helpt je te herinneren wat je al weet.
Terug naar overzicht