Suppen Op Kosmische Energie

bewust leven Sep 11, 2024
Vorige week vrijdag had ik een bijeenkomst van de mensen van de Feng Shui Intervisie groep.

Afgelopen maandag was er een lesdag van het Nine Star Ki & Feng Shui Mentorjaar. Dat zijn altijd volle dagen waarin er enorm veel gedeeld, geleerd en besproken wordt. Ze zijn enorm waardevol die bijeenkomsten en lesdagen. Ook voor mij.

Dit keer was de rode draad dat iedereen de huidige periode als nogal intens ervaart.

Je merkt dat in het werk en de casuïstiek die we besproken hebben. Je merkt het ook aan de persoonlijke processen die altijd openhartig gedeeld worden.
De Nine Star Ki bewegingen van het moment gaan ook aan mij niet voorbij. En in dat energetische rumoer waarin zelfs de richting van beweging niet eenvoudig te herkennen is, voel ik de uitnodiging om nog verder de diepte in te zakken. Om nog stiller te worden. Rustig te zijn. Niets te doen en te wachten…

Nu ben ik niet zo goed in wachten.

Of misschien toch wel als je nagaat hoe langlopend sommige processen en ontwikkelingen in mijn leven zijn geweest. Toch is een zekere mate van ongeduld mijn 3-hout niet vreemd, dat liever tot actie overgaat als de situatie daarom vraagt.

Dat deed me inzien dat als je in zo’n proces zit van stiller worden, niets doen en wachten, dat niet betekent dat je je als een lappenpop overgeeft aan de processen van het moment.

En ineens realiseerde ik me dat dat is wat ik nu ervaar: ik beweeg mee met de flow, de turbulentie van een kosmische stroming die zijn weerga niet kent. En tegelijkertijd overkomt me dat niet, maar ben ik me er volledig bewust van. Sterker nog, mijn bewustzijn heeft ervoor gekozen om in die flow, in die turbulentie van een kosmische stroming te springen en er in mee te bewegen.

Het is een beetje een herhaling, maar dan in een andere vorm, van de boodschap van het Energetisch Week Bericht van vorige week.

Die over de inademing. Die ja. Die inademing die om de moed vraagt om geademd te worden. Ook al is je ademhaling in de basis een automatisme.

Meebewegen met de flow, je vrijwillig onderdompelen in de turbulentie van een kosmische stroming, vraagt ook om moed.

De moed om die flow niet aan je voorbij te laten gaan, noch om je daardoor te laten overspoelen waardoor je toch die lappenpop wordt. Maar om actief meebewegend jezelf drijvende te houden op een flow die zelf niet te controleren is.

Suppen op de stroom van kosmische energie.

Het is een grote oefening in evenwichtskunst, uithoudingsvermogen, flexibiliteit. En toch ook weer die moed om er absoluut op te vertrouwen dat de krankzinnige kosmische beweging van dit moment, weet wat ie aan het doen is, ook al snap je het zelf voor geen meter. Tegelijkertijd je gedragen voelen en weten dat je met je balancerende vermogens precies voldoende inspanning levert om overeind te blijven.

Dat is trouwens waar je Nine Star Ki goed voor kunt gebruiken:

Ontdekken wat die balancerende vermogens precies zijn en hoe je die het beste kunt inzetten. 

 

 

ONTDEK DE KENNISCOLLECTIE - Het lidmaatschap wat helpt je te herinneren wat je al weet.
Terug naar overzicht